Skip to main content

Kvartti

Tutkimusartikkeleita Helsinkiä koskevista kaupunkitutkimuksen teemoista kootaan neljästi vuodessa painettuna ja pdf-julkaisuna ilmestyvään Kvartti-lehteen. Lehdessä julkaistut artikkelit löytyvät myös tältä verkkosivustolta aiheidensa mukaisilta sivuilta. 

Kvartin vanha verkkolehti osoitteessa kvartti.fi on suljettu. Artikkelit löytyvät nyt kaupunkitieto.hel.fi -sivustolta. Käytä sivuston hakua, jos et löydä hakemaasi artikkelia muuta kautta.

Helsinki julkaisee kaupunkilaisia ja kaupungin kehitystä käsitteleviä tutkimusartikkeleita ja blogitekstejä verkossa. Neljästi vuodessa ajankohtaisista tutkimusartikkeleista julkaistaan valikoima myös painettuna Kvartti-lehtenä. Lehti on suomen- ja ruotsinkielinen, ja yksi numero vuodessa on englanninkielinen. Tällä sivustolla julkaistaan lisäksi kaikki artikkelit suomenkielisinä verkkoversioina.  

Kvartti on suunnattu paitsi päätöksenteon tueksi Helsingin päättäjille ja suunnittelijoille, myös kaikille muille, jotka haluavat tarkemmin perehtyä kaupunki-ilmiöitä koskevaan tietoon. Kvartti-lehden päätoimittaja on Heikki Pursiainen (puh. 09 310 22621) ja toimittaja Teemu Vass (puh. 09 310 64806). Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi(at)hel.fi. Mediakortista löydät tietoa tulevien lehtien aineisto- ja ilmestymisaikatauluista sekä kirjoitusohjeita. 

Viimeksi ilmestynyt lehti on numero 3/2023. Sen sisällön, samoin kuin aikaisemmat lehdet ja niiden artikkelit, löydät ilmestymisjärjestyksessä alta. 

Kvartti-lehden kansi numero 3/2023